Google “mobil venlig” algorytme, rullet ud!

Af | maj 19, 2016

John Mueller fra Google twittede d. 12. maj, at den 2. version af Googles mobil venlige algorytme, nu var rullet ud

mobil venlig webside

Hvis din webside stadigt ikke er optimeret til visning på mobile enheder, så er det nok på tide …

Hvad er det helt præcis der har ændret sig?

For nogle uger siden, annoncerede Google følgende:

Vi vil påbegynde en opdatering af mobile søgeresultater, hvilket vil hjælpe vores mobile brugere med, at finde resultater, der er relevante og mobil venlige.

Har du allerede lavet ændringer, der gør dine sider mobil venlige, vil du ikke blive berørt af denne opdatering. Hvis du ønsker hjælp med dit mobile design, anbefaler vi at bruge vores Mobil-venlige test og lade din webmaster følge de retningslinier der bliver givet i testen.

Husk, at en side der har indhold af høj kvalitet, stadigt kan ranke på en mobil søgning, selvom den ikke er optimeret til mobile enheder men, hvorlænge!

Ifølge John Mueller fra Google, er disse ændringer nu rullet helt ud. De skal sørge for at en mobil venlig side vil få bedre placeringer, ved søgning fra mobile enheder. Læs om AMP sider her …

Hvad du bør gøre nu?

Google mobil venlig algorytme, kigger på alle dine sider, så har du enkelte sider der ikke er mobil venlige, vil de ikke have negativ indflydelse på placering, af sider der er optimerede til mobile enheder.

Denne algorytme ændrer kun søgninger, der foretages fra mobile enheder, de der bruger desktop vil ikke opleve ændringer i søgeresultaterne.

Det er vigtigt, at du sikrer dig dine sider er mobil venlige. Heldigvis har Google stillet et værktøj til rådighed her. Blot kopier din sides adresse/URL, paste den ind i værktøjet og tryk på “Analyze”.

Hvis din side består en mobil venlig test, vil det se (næsten) sådan ud:

Mobil seo test

Hvis du fejler testen, bør du få dit design af siderne justeret. I stedet for at lave seperate mobil-sider, bør du bruge et responsivt design til dine sider, det betyder at de fremstår (stort set), ens på alle enheder, se forslag til Responsivt Web-Design her, eller kontakt os allerede i dag!

At være mobil venlig, er ikke nok!

En webside der ikke har gode placeringer i dag, får ikke bedre placeringer, kun fordi det er mobil venligt. Der er mange flere ting Google måler dine siders kvalitet på! Se mere om dette her!

Kontakt os og få et tilbud på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *