Hvad er SEO / Søgemaskine optimering?

Af | maj 10, 2016

SEO står for “Search engine Optimization.” Det er den process der skal give dig trafik fra det “gratis,” “organiske,” eller naturlige søgeresultat på søgemaskiner som Google!

Alle størrer søgemaskiner som Google, Bing og Yahoo har primære resultater, hvor hjemmesider, videoer eller lokale resultater vises, og listet efter, hvad søgemaskinerne finder mest relevant for brugeren.

SEO er en skattejagt for voksne børn, hvilket menes som, den voksnes erfaring og barnets nysgerrighed, ingen kan give opskriften på SEO, kun erfaring kan vejlede.

Hvad er seo

Du kan hente en PDF fil af ovenstående, Det nyeste finder du her! Skemaet er udarbejdet af Search Engine land

Ovenstående er de vigtigste SEO faktorer, opsat som et periodisk skema. Ligesom det kemiske periodiske skema, kan det se meget forvirrende ud, du husker måske at symbolet for guld var “Au” og for jern, var det “Fe”.

I dette skema, står det 1. bogstav for gruppen, og det 2. for den individuelle faktor.

Hvad er SEO?

SEO er en kombination af faktorer i ovenstående skema

Der er ikke nogen enkelt faktor, der kan garanterer et godt resultat i søgemaskinerne. En god meta-titel hjælper dig ikke, hvis resten af siden består af dårligt/tyndt indhold. At have mange indgående links, hjælper heller ikke, hvis de kommer fra urelevante og “tynde” steder. Men jo flere positive faktorer der samles, jo størrer chance har du for succes, og negative faktorer, vil forringe den chance!

On-The-Page succes faktorer

Onpage faktorer har du, eller din SEO mand, 100% kontrol over. Hvilken type indhold du udgiver? Tilføjelse af vigtige meta og HTML faktorer, der hjælper søgemaskiner og brugerer? Hvordan din sides navigation er opbygget, hjælper eller hindrer den søgemaskinernes adgang, til at se vigtige sider/indhold?

Off-The-Page succes faktorer

Offpage faktorer, har hverken du eller din SEO mand direkte kontrol over. Søgemaskinerne bruger disse, fordi de ikke helt stoler på, at din fortælling på egne sider om, at dine sider er svaret på søgningen, er helt korrekt!

Når der skal vurderes 100.000.000 sider for resultatet, er onpage optimering ikke nok, flere signaler er nødvendige for, at komme med i Top 10.

SEO overtrædelser og straffen

Du kan være sikker på, at søgemaskinerne ønsker at du optimere dine sider, fordi det hjælper dem med at vise de mest relevante resultater i deres resultater. Søgemaskinerne forsyner os alle med retningslinier, artikler og videoer for, at påskønne bestemte optimeringer.

Men der er flere tekniker som søgemaskinerne betragter som “spam” eller “black hat”, hvilket kan medfører, at du betragtes som irrelevant, eller i værste fald bliver straffet og banned fuldstændigt fra deres resultater. I såfald er det “en ommer”, nyt domæne og helt forfra. Så hold dig langt væk fra disse …!

Overtrædelser er teknikker der fører søgemaskinerne bag lyset, eller de vurderer som manipulation, af deres forståelse af dine siders indhold.

Vægten af de forskellige faktorer

Alle de faktorer der er vist i skemaet, er vurderet på en skala fra 1-3, som vist i højre hjørne, af de enkelte faktorer. 3 er den vigtigste og du bør give 3 størst opmærksomhed. fordi de har den største indflydelse.

1 og 2 er stadigt vigtige, man kan sige at “De skiller bukkene, fra fårene”. Har 2 forskellige optimeret alle nummer 3, er det den der også fører med 1 og 2, der vinder.

Det samme er tilfældet med de negative faktorer, nummer 3 kræver størst opmærksomhed, derefter 2 og 1.

Denne afvejning er baseret på de retningslinier, som søgemaskinerne har udgivet, samt det der rører sig i SEO forummer. De er ikke fuldstændige og, ikke alle vil være enige, ligeledes kan dine sider have andre behov!

Manglende faktorer i skemaet

Der er yderligere ca. 200 andre faktorer der spiller ind, samt 10.000 underfaktorer, men skemaet er skabt som et overblik, for dem der er nye i SEO verdenen, og så overlader de mere avancerede faktorer til erfarne SEO specialister.

Har du elementerne i skemaet på plads, så har du sandsynligvis ramt 80% af de betydende faktorer. Håber du nu har fået besvaret spørgsmålet – hvad er SEO?

Vil du vide mere om, hvad SEO er?

Så er det værd at tage et kig på Moz søgemaskine ranking faktorer. Hvert 2. år, deltager flere hundrede af de bedste SEO eksperter, i en undersøgelse, hvor de bliver spurgt om, deres mening vedrørende ranking faktorer.

Søgemaskineoptimering er en vigtig investering i fremtiden for din virksomhed

Optimisme og pessimisme

“A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.”

Citat – Winston Churchill.                                 Foto – Yousuf Karsh