Duplicator, en sikker vej til backup, kopiering eller cloning af dine WordPress sider

Af | december 20, 2016
duplikering af wordpress
  • Sådan får du en sikker backup?

  • Sådan flyttes dine WordPress sider til en ny Host?

  • Sådan Cloner du et WordPress site

Det kan afgjort være en skræmmende ting, Når du nu har lagt så meget arbejde i dine sider, er det helt naturligt, at få lidt sved på panden. Men takket være et plugin kaldet Duplicator, er der virkelig ingen grund til bekymring.

Duplicator er nem at bruge og giver dig mulighed for en sikkerhedskopi, kopiering, eller en fuld kloning af hele din WordPress installation. Du kan gendanne dine filer på din oprindelige hosting, flytte til en ny hosting, eller bare bruge dem til, at oprette et lokalt udviklingsmiljø ved, at oprette en kopi af dit websted. I dette indlæg, vil jeg vise dig trin for trin, hvordan man bruger duplicator.

Duplicator Pro: WordPress Backups made simple

Hvordan duplicator kan hjælpe dig

Der er flere forskellige måder duplicator kan gøre dit liv lettere på.
Hvis du søger en simpel og sikker backup-løsning, er det nemt at oprette backup-pakker gennem duplicator. Og hvis du køber pro versionen, kan du automatisere processen til eksterne sites som Dropbox, Google Drev osv. på fastlagte tidspunkter.

Men Duplicator gør meget mere end bare backup.

Det hjælper dig også til fuld migrering eller kloning af dit websted til en ny placering, ved at tage 99% af den manuelle indsats ud af webstedets migration. Det har et godt brugerinterface, der forenkler processen med installering af dine backup-filer på en ny host.

Endelig kan du bruge Duplicator til, at oprette en lokalhost-kopi af dit websted til udvikling på din egen PC. Hvis din vært ikke tilbyder sub-domæner med egen database. Du kan “lege”, med ændringer på en fuld lokal version af dit websted, før implementering af dem til dit online site. Du kan endda bruge Duplicator til implementeringsprocessen, hvis du ønsker.

Sådan bruges Duplicator – Backup og Migration

For a komme i gang, installeres Duplicator ligesom alle WordPress plugins. Når du har aktiveret det, kan du se en dejlig ny “Duplicator” i kontrolpanelets sidebar:

wordpress backup

Hvis du har et stort websted, bør dit første skridt være at gå til fanen “Settings” og ændre et par indstillinger. Hvis dit websted ikke er specielt stort, behøver du ikke at ændre indstillinger og kan bare gå videre til næste trin:

backup af wordpress

Her skal du overveje at aktivere to funktioner:

  1. Attempt Network Keep Alive – dette vil hjælpe duplicator med at opretholde en forbindelse, når den skal skabe et stort arkiv (fx med en masse mediefiler).
  2. Use mysqldump – dette er en mere pålidelig metode til, at skabe en kopi af større databaser.

Oprettelse af en “Pakke” med dit websted

Dernæst skal du opbygge en “pakke” af dit websted. Denne proces skaber en sikkerhedskopi, af alle dine hjemmesides filer, samt en krypteret version af din database. For at oprette den, skal du gå til fanen “Packages” og klik på “Create New”:

kloning af wordpress

Duplicator tager dig nu igennem opsætningen. Hvis du har en pro version af Duplicator, kan du få det til automatisk, at sikkerhedskopiere din pakke, til en ekstern enhed som Dropbox eller Google Drev:

backup af wordpress site

Den gratis version af Duplicator tillader kun en filtype, men normalt fint til kloning/flytning af et helt website.

I “Archive” mulighederne, kan du aktivere filtrene til, at udelukke bestemte filer, eller database tabeller fra din pakke. Medmindre du specifikt ønsker at filtrere noget, kan du helt fint lade disse stå som standard indstillingerne:

backup af wordpress site
wordpress migrering

Disse indstillinger er helt valgfri, men kan spare dig lidt tid, hvis du opretter en pakke specielt til, at migrere dit websted. Du kan indtaste oplysninger til din nye host og / eller domænenavn:

wordpress flytning

Dette vil blot forudfylde disse felter, når du migrere dit websted. Det er 100% ok, at lade disse felter stå tomme nu og indtaste dem senere.
Når du har udfyldt alt, hvad du ønsker, klikke du på “Next”.
Duplicator vil scanne dit websted og sikre, at der ikke er nogen problemer. Kommer scanningen op klar er alt, hvad du behøver, at klikke på “Build”:

kopiering af wordpress

Alt efter, hvor stor din WordPress installation er, kan byggeprocessen tage nogen tid. Når det er gjort, vil du se en succes skærm med to filer:

wordpress back-up

Du skal hente begge disse filer ved at klikke på knapperne. Her er, hvad hver fil indeholder:

  • Installer er en PHP installer fil, der gør det nemt, at migrere dit websted.
  • Archive er en backup af dit websteds database og filer.
Duplicator Pro: Moving WordPress has never been so simple.

Hvis du kun vil have en sikkerhedskopi af dit websted, er du færdig! Opbevar filerne et sikkert sted (ideelt, flere sikre steder) og slap af.
Hvis du ønsker at migrere eller klone dit websted til en ny placering, læser du anden halvdel, af instruktionerne.

Installation af wordpress på en ny placering

For at migrere eller duplikere dit websted, skal du have adgang til to ting på din nye server:

  1. FTP-adgang til at uploade “Installer” og “Archive” fil
  2. Adgang til at oprette en tom database, som Duplicator kan bruge

Bortset fra disse to ting, vil Duplicator gøre resten for dig.
Først skal du bruge din FTP-klient til at uploade “installer.php” og arkivfiler til den mappe, hvor du ønsker dit websted. Her er, hvordan det ser ud, på min localhost:

wordpress sikkerhed

For at overføre filer, skal du finde dine FTP oplysninger til din host.
Dernæst skal du oprette en tom database. Hvis du ikke er sikker på, hvordan du gør det, er du sandsynligvis nødt til at finde instruktioner fra din hosting service. Men hvis din host bruger cPanel, kan du også følge disse instruktioner fra WordPress. Eller kontakte os uforpligtende her!
Her er, hvordan du opretter en database ser ud, ved hjælp af phpMyAdmin:

database wordpress

Hold alle de vigtige detaljer som database navn, brugernavn og password indenfor rækkevidde. Du får brug for dem i det næste trin.

Kørsel af Duplicator Installer

Nu hvor dine filer er uploadet, skal du åbne din webbrowser og gå til den installer.php fil du har uploadet. Hvis du har uploadet dine filer til roden af dit websted, skal du blot gå til “dine-sider.dk/installer.php”. Hvis du har uploadet i en undermappe, gå til “dine-sider.dk/undermappenavn/installer.php”
Du bør se et installer interface, som dette:

kopiering af wordpress

Indtast oplysningerne til den database, du har oprettet, og klik på “Test Connection” for at sikre, at alt fungerer:

wordpress backup

Hvis forbindelsen er vellykket, klik på “Run Deployment” i bunden af interfacet. Ellers skal du blot sørge for, at du har indtastet de korrekte database detaljer.
Når du har klikket på “Run Deployment”, så kontroller, at de nye oplysninger om dit websted er korrekte og derefter klik “Run Update”:

wordpress migrering

Du er næsten færdig! Nu skal du blot kontrollere og teste din klonede hjemmeside:

cloning wordpress

Du skal helt sikkert klikke på “Save Permalinks” for at sikre din linkstruktur forbliver den samme. Det ville være en SEO katastrofe ved uheld, at ændre dine permalinks.
Efter dette, bare sørg for at teste dit websted og køre “Security Cleanup”.
Hvis alt gik korrekt, bør du se en nøjagtig kopi af dit oprindelige websted:

wordpress flytning

Succes! Så let er det. Du har med succes migreret eller klonet dit WordPress websted ved hjælp af Duplicator plugin.

Opsamling

Ind imellem bliver jeg lidt teknisk, men Duplicator gør virkeligt processen meget enklere end, at udføre det manuelt. Så længe du kan finde ud af, at oprette databaser og uploade filer via FTP, kan du udmærket bruge duplikator til at migrere eller klone dit websted.
Og hvis du blot ønsker en backup af dit websted, behøver du ikke nogen teknisk viden. Bare hold en kopi af din pakke på et sikkert sted til, hvis du nogensinde får brug for det.

Nu er det din tur. Hvad er din foretrukne metode til at backup, eller cloning af WordPress sites?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *